Het weer in Uden-Veghel: 14.6 °C Zwaar bewolkt
 

Bezoek Boekel

Bezoek ook: Boekel , Venhorst , Uden , Gemert
Regio's: Land van Cuijk , Maas en Waal

Over Boekel

De gemeente Boekel telt ongeveer 10.000 inwoners en wordt al sinds het ontstaan gekenmerkt door het vele platteland en prachtige fietsroutes. Boekel is gelegen tussen de drie grote steden Den Bosch, Eindhoven en Nijmegen.

Natuur en Landschap
Boekel staat bekend om zijn mooie natuur waar volop gebruik van wordt gemaakt door middel van de vele fiets- en wandelroutes. Het grondgebied van Boekel bestaat grotendeels uit agrarisch gebied met veel intensieve veehouderij. Door dit landschap heen lopen verschillende waterlopen die het water van de Peel afvoeren naar de Leijgraaf. In Boekel ligt sinds 2007 een nieuw natuurgebied, de Perekker. Hier zijn verschillende wateren te vinden en een oeverzwaluwwal. Naast de Perekker ligt een groot bos gebied met dennenbomen, de Trimbossen.

Bezienswaardigheden in Boekel
In Boekel zijn verschillende bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Het Raadhuis uit 1930 heeft aan de achterzijde een sculptuur staan van Leontien van Moorsel. Dit is niet zonder reden: de beroemde wielrenster is namelijk geboren in Boekel, in 1970.
Hiernaast is ook de Standerdmolen aan de Julianastraat in Boekel een bijzonder gebouw. Het is een gesloten standerdmolen die nu is ingericht als korenmolen en stamt uit 1785.Het monument de Sint-Agathakerk uit 1925 is ook de moeite waard om te bekijken. Deze kerk is in schoon metselwerk uitgevoerd en in betrekkelijk moderne stijl gebouwd. De Sint-Agathakerk is de opvolger van de eerdere waterstaatskerk uit 1831. De contouren van de waterstaatskerk zijn nog wel te vinden op het marktplein. Naast de bijzondere Sint-Agathakerk staat in Boekel nog een bijzondere kapel, de Petruskapel. Dit bouwwerk is het enig overgebleven deel van het klooster van de Zusters van Liefde. De kapel en omringende tuin werden na het vertrek van de zusters meteen gebruikt voor doelen van de parochie. De Zusters van Liefde hebben zich ingezet voor het onderwijs en de zorg in Boekel. Als laatste is er een bijzonder monument te vinden ter ere van de stichter van Boekel: Rutger van Herpen.

Activiteiten en evenementen in Boekel
Naast het bekijken van bezienswaardigheden, zijn er nog genoeg andere dingen te doen in Boekel. Ten eerste worden er verschillende carnavalsoptochten georganiseerd rondom de carnavalsdagen, door de vele feestverenigingen in Boekel. Daarnaast organiseert Boekel twee bekende festivals. Elk jaar vindt een feestelijk zomerfestival plaats, genaamd Knipoog Festival. Het festival vindt jaarlijks plaats in de maand juni en trekt veel bezoekers uit de regio. Het tweede festival, genaamd BoeCult, wordt jaarlijks gehouden in de maand augustus en biedt een aanbod van muziek, cultuur en theater. Als laatste wordt ook elk jaar een gezellige kermis gevierd in Boekel, waaromheen verschillende feesten en evenementen georganiseerd worden.

Boekel

Meer informatie over Boekel vind je op Bezoek Boekel.nl

Voor meer informatie over bedrijven in Boekel, horeca & toerisme Boekel, evenementen in Boekel, nieuws uit Boekel, verenigingen in Boekel, foto's en video's uit Boekel, en meer ga je naar www.bezoekboekel.nl » Ga naar www.bezoekboekel.nl