Het weer in Uden-Veghel: 14 °C Zwaar bewolkt
 

Bezoek Gemert

Bezoek ook: Boekel , Venhorst , Uden , Gemert
Regio's: Land van Cuijk , Maas en Waal

Over Gemert

Gemert is een verstedelijkt dorp in de gemeente Gemert-Bakel in Noord-Brabant en heeft bijna 16.000 inwoners. Het is vooral bekend om de grote uitgaansgelegenheid Time Out. Genoeg te feesten dus in Gemert. Daarnaast beschikt het dorp ook over rustgevende natuur en verschillende bijzondere plekjes.

De kern van Gemert is het Ridderplein en omgeving. Hieraan is ook het gemeentehuis en verschillende cafés gelegen. De hoofdstraten die naar het Ridderplein leiden tellen vele winkels. Gemert is een gezellig dorp waarbij het uitgaansleven vooral draait rondom discotheek Time Out.Tegenwoordig is, naast de landbouw en de streekfunctie, ook de industrie en het toerisme belangrijk voor Gemert. Op het nieuwe, grootschalig bedrijventerrein ten noordoosten van Gemert, Wolfsveld geheten, zijn tal van industriële bedrijven gehuisvest.

Time Out Gemert
Met een capaciteit van 5.000 personen is Time Out de grootste discotheek van Nederland. Met verschillende zalen die allemaal een andere muziekstijl draaien én ingebouwde eetgelegenheden is Time Out van alle markten thuis. Deze wordt dan ook bezocht door jongeren uit heel Nederland.

Bezienswaardigheden in Gemert
Er zijn verschillende gebouwen bewaard van vroeger, die later omgetoverd zijn in bijzondere monumenten. Zo ook het Kasteel van Gemert, dat in 1391 is gebouwd. Oorspronkelijk werd het gebruikt door de Duitse Orde, maar later was de Congregatie van de Paters van de Heilige Geest erin gevestigd. In 2007 heeft de Congregatie aangekondigd dat zij het kasteel gaan verkopen. De herbestemming van het kasteel zorgt voor een stevig debat in Gemert-Bakel.

Daarnaast is ook het Kasteelpark een bijzondere en oude plek. Vroeger werd het door paters gebruikt maar tegenwoordig is het park vrij toegankelijk voor bezoekers. Ook bijzonder is de enorme boom die in het park staat: de mammoetboom. Hij is geplant in 1865, heeft een omtrek van 5 meter en is 26 meter hoog. In het Kasteelpark staat ook het bevrijdingsmonument uit 1947 en de begraafplaats van de paters Spiritijnen, waaronder velen die in missiegebieden werkzaam zijn geweest.

Nog een bijzonder oorlogsmonument staat aan de rand van het Ridderplein. Elk jaar op 4 mei wordt hier de Dodenherdenking gehouden. Het monument is in 1947 onthuld en is een eerbetoon aan alle gevallenen uit Gemert en omstreken.

Gemert

Meer informatie over Gemert vind je op Bezoek Gemert.nl

Voor meer informatie over bedrijven in Gemert, horeca & toerisme Gemert, evenementen in Gemert, nieuws uit Gemert, verenigingen in Gemert, foto's en video's uit Gemert, en meer ga je naar www.bezoekgemert.nl » Ga naar www.bezoekgemert.nl