Het weer in Uden-Veghel: 3.8 °C Zwaar bewolkt
 

Bezoek Heesch

Bezoek ook: Boekel , Venhorst , Uden , Gemert
Regio's: Land van Cuijk , Maas en Waal

Over Heesch

Heesch is een plaats in de provincie Noord-Brabant en maakt sinds 1994 deel uit van de gemeente Bernheze. Deze gemeente bestaat uit de kernen Heesch, Heeswijk-Dinther, Loosbroek, Nistelrode en Vorstenbosch. De naam ‘Heesch’ kwam in 1191 al voor. Heesch ligt onder Oss, tussen Den Bosch en Nijmegen in. Heesch heeft ruim 12.000 inwoners.

Bezienswaardigheden
Heesch kent een mooi gemeentehuis van de gemeente Bernheze, die oorspronkelijk uit twee delen op verschillende locaties bestond. Later is het gemeentehuis verbouwd en zijn de locaties samengevoegd. Ook het oude raadhuis, met een karakteristieke trap aan de voorzijde, is nog intact. Dit bijzondere raadhuis van de beroemde architect A. Kropholler is vanaf 2007 weer in gebruik als kantoor, trouwlocatie en horecagelegenheid.
De sterrenwacht ‘Halley’ is toegankelijk voor iedereen die belangstelling heeft voor sterrenkunde. Er worden kijkavonden, lezingen, rondleidingen, cursussen en tentoonstellingen georganiseerd. Daarnaast kent Heesch het Poppenhuismuseum, waar Hollandse, Engelse en Duitse poppenhuizen tentoongesteld worden.

Heesch