Het weer in Uden-Veghel: 14 °C Zwaar bewolkt
 

Bezoek Heeswijk-Dinther

Bezoek ook: Boekel , Venhorst , Uden , Gemert
Regio's: Land van Cuijk , Maas en Waal

Over Heeswijk-Dinther

Heeswijk-Dinther is een woonplaats in de Nederlandse provincie Noord-Brabant en was vroeger een zelfstandige gemeente. De plaats is vernoemd naar de dorpen Heeswijk en Dinther, die tegen elkaar aan liggen en daardoor verwezen worden als Heeswijk-Dinther. De plaats kent ruim 8.000 inwoners.

Bezienswaardigheden
Heeswijk-Dinther kent verschillende mooie bezienswaardigheden. Kasteel Heeswijk is een waterburcht die dateert uit de twaalfde eeuw en onlangs geheel gerestaureerd werd. De Abdij van Berne is een abdij van de Norbertijnen en al lange tijd het centrum van cultuur en bezinning.

Aan de Aa staat de molen De Kilsdonkse Molen, die uit de 13de eeuw komt. De molen is een combinatie van een watervlucht-korenmolen en een watergedreven oliemolen. De bezienswaardigheid werd gerestaureerd in 2009.
In Heeswijk hebben de vrijwilligers van de Stichting Dier en Tuin Weide het ‘wandel en leer terrein’ gemaakt, een perceel van 5 hectare die educatief en ontspannend is voor jong en oud. Er staat ook een kinderboerderij met verschillende boerderijdieren en een Blotevoetenpad.

Heeswijk-Dinther