Het weer in Uden-Veghel: 14.4 °C Zwaar bewolkt
 

Bezoek Sint Oedenrode

Bezoek ook: Boekel , Venhorst , Uden , Gemert
Regio's: Land van Cuijk , Maas en Waal

Over Sint Oedenrode

Sint-Oedenrode, in de volksmond ‘Rooi’, is een plaats en gemeente in de provincie Noord-Brabant. De plaats telt bijna 13.000 inwoners en de gemeente bijna 18.000. Sint-Oedenrode ligt in de Meierij van Den Bosch. Het riviertje de Dommel stroomt dwars door het historische centrum en geeft het dorp een uniek karakter.

Natuur
De gemeente Sint-Oedenrode heeft een grondoppervlakte van 6.450 ha. Hiervan is een groot deel natuurgebied, zowel binnen- al buiten de bebouwde kom.
In de dorpskern Sint-Oedenrode is sinds kort het plan Dotterbloem gerealiseerd, waarbij de loop van de rivier de Dommel meer zichtbaar is geworden. Het nieuw aangelegde Dommelpark is hier een onderdeel van. Daarnaast kent Sint-Oedenrode al lange tijd verschillende natuurgebieden, zoals het Groene Woud, de Dommelbeemden en de Moerkuilen, het Vressels Bos, de Hazenputten, het Rooise Broek, de Scheeken en de Geelders.

Evenementen en verblijf
Sint-Oedenrode is een gemeente met jaarlijks veel evenementen op de kalender. Maar Rooi is ook een gastvrije gemeente waar u kunt genieten van een drankje op één van de gezellige terrassen, de winkels, restaurants, musea, natuurgebieden en de vele bezienswaardigheden die het dorp rijk is. Er zijn in Sint-Oedenrode ook uiteenlopende verblijfsmogelijkheden. Dit varieert van kamperen bij de boer tot B&B’s. Daarnaast kent de gemeente diverse speeltuinen, musea, galerieën en een kinderboerderij.

Sint Oedenrode