Het weer in Uden-Veghel: 14.6 °C Zwaar bewolkt
 

Bezoek Venhorst

Bezoek ook: Boekel , Venhorst , Uden , Gemert
Regio's: Land van Cuijk , Maas en Waal

Over Venhorst

Venhorst valt onder de gemeente Boekel en telt ruim 1600 inwoners. Ondanks de beperkte grootte van het dorp, is er toch een rijk verenigingsleven, met fanfare, schietvereniging, zangkoor en diverse sportverenigingen.
Geschiedenis
Venhorst begon als ontginningsdorp met de naam Sint-Jozefpeel, rond het jaar 1920. Er werd aangedrongen om de naam van het dorp te veranderen, in verband met verwarring met andere plaatsnamen. Zo ontstond de naam Venhorst, vernoemd naar de vele vennen die in het gebied voorkomen en de horst (verschoven grond na een aardbeving) waarop het dorp lag.Hierna groeide het dorp geleidelijk en een klein bedrijventerrein ontstond. Venhorst is voornamelijk een agrarisch dorp en de varkenshouderij heeft een groot aandeel.
Landschap
Venhorst ligt in het midden van een groot en droog landbouwontginningsgebied, waar de intensieve veehouderij een groot aandeel heeft. Daarnaast ligt het dorp op de Peelhorst, waar de oeverwal van de Maas dicht aan de oppervlakte ligt. De akkers zijn hierdoor bezaaid met afgeronde keitjes. Er zijn verschillende beekjes die van de Peel af naar de Aa stromen, zoals de Burgtse Loop, de Rietvense Loop en de Noordkantse Loop. Ten oosten van Venhorst loopt het Defensiekanaal, die mooi begroeide oevers heeft.

Venhorst

Meer informatie over Venhorst vind je op Bezoek Venhorst.nl

Voor meer informatie over bedrijven in Venhorst, horeca & toerisme Venhorst, evenementen in Venhorst, nieuws uit Venhorst, verenigingen in Venhorst, foto's en video's uit Venhorst, en meer ga je naar www.bezoekvenhorst.nl » Ga naar www.bezoekvenhorst.nl